Milieuvriendelijkheid

Wiggle en het milieu

Wiggle en het milieu

Wiggle maakt belangrijke stappen op weg naar een duurzame toekomst. Veel van onze producten kunnen worden gebruikt om van de vrije natuur te genieten en het is belangrijk dat wij doen wat we kunnen om die natuur te beschermen. Wij werken hard om onze impact op het milieu te verminderen en om nieuwe, innovatieve manieren te vinden om ons bedrijf te runnen. Maar hoewel we voortgang hebben geboekt, willen we nog veel verder gaan.

Nu we onze plannen versneld willen doorvoeren, willen we aantal van de stappen die we al hebben genomen, delen met onze klanten. We willen ook van deze gelegenheid gebruikmaken om initiatieven van onze collega’s aan te stippen en om je in te lichten over de plannen die komen gaan.

Milieuvriendelijke hoogtepunten van Wiggle in 2020

Milieuvriendelijke hoogtepunten van Wiggle in 2020

Alle karton die we gebruiken voor tijdens het verpakkingsproces wordt gemaakt uit 100% gerecyclede materialen en tegen het eind van 2020 zal al het karton dat wordt gebruikt voor het verpakken van bestellingen ook van 100% gerecyclede materialen gemaakt zijn. We kopen al ons karton bij een milieubewuste leverancier die hun eigen biobrandstof op locatie genereren. Dit levert voldoende natuurlijk gas op voor de verwarming van de fabricagelocatie en ook 60% van de energie die nodig is voor het maken van het karton.

Omdat Wiggle is toegewijd aan het voldoen aan alle regelgeving, betekent di took dat we alleen gebruikmaken van leveranciers met het FSC-keurmerk.

We onderzoeken ook onze verpakking met het doel de hoeveelheid die we gebruiken, waar mogelijk te verminderen. Dit omvat ook het verwijderen van metalen nietjes uit de dozen waarin we fietsen verpakken om het makkelijker te maken ze te recyclen.

Plastic:

We verwijderen plastic waar mogelijk uit onze toeleveringsketen, maar helaas blijft plastic een van de beste manieren om je bestelling tijdens opslag en Vervoer te beschermen. Onze plastic zakken bestaan nu voor 80% uit gerecycled materiaal en we werken samen met onze leveranciers om dit percentage verder te vergroten. We blijven ook onze verpakkingen aanpassen en proberen minder plastic te gebruiken door in de nabije toekomst over te stappen op kartonnen enveloppen

Hoewel gerecycled plastic beter is voor het milieu dan nieuw plastic is het natuurlijk nog beter om helemaal geen plkastic te gebruiken. In 2021 willen we volledig stoppen met het gebruik van plastic tape en plakband voor onze bestellingen en overstappen op gerecycled papieren tape. We zullen ook stoppen met het gebruik van plastic materialen om lege ruimte in een doos mee op te vullen en overstappen op een 100% gerecycled en 100% recyclebaar papieren materiaal.

Emissies:

Als verkoper van goederen zal transport van goederen altijd een essentieel onderdeel blijven van onze werkzaamheden. Maar we doen onze best om het aantal transporten op jaarbasis te verminderen en we hebben al significante stappen in deze richting gezet. Eind 2021 willen we onze transporten met 160.000 wegkilometers verminderen en we blijven samenwerken met koeriersdiensten om meer milieuvriendelijke manieren te vinden om jouw bestelling aan jou te bezorgen.

Binnen ons hoofdkantoor hebben we hard gewerkt aan het verminderen van onze CO2-uitstoot en over de laatste drie jaar hebben we een vermindering van 70% bereikt.

Eind 2020 zullen al onze locaties uitgerust zijn met oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Waar we nu aan werken

Waar we nu aan werken

  • Verdere versterking van de werkgroep die regelmatig onze toezeggingen, doelen en voortgang op het gebied van milieuvriendelijkheid controleert.
  • Voldoen aan alle bestaande wetgeving rondom milieu of deze zelfs overtreffen.
  • Voortijdig aanpassen en voldoen aan nieuwe wetgeving en regels omtrent het milieu.
  • Al onze huidige en toekomstige energiebehoeften controleren en zoeken naar de meest milieuvriendelijke oplossingen.
  • Gerecycled materiaal gebruiken waar mogelijk, inclusief verpakkingen.
  • Een afvalbeleid handhaven waarbij er geen afval naar een vuilstortplaats wordt gestuurd en we alles laten recyclen wat gerecycled kan worden door de afvalverwerkingsbedrijven waar we mee samenwerken.
  • Onze impact op het milieu meten en daar verantwoording voor afleggen en proberen om steeds uitdagendere doelen te bereiken op dat gebied.
  • Het milieu laten meewegen in onze overwegingen van welke producten we aanschaffen en van welke diensten we gebruikmaken.
  • Samenwerken met onze leveranciers om hun milieudoelen te ondersteunen.
  • Het implementeren van lokale en specifieke bestemmingsplannen.

Zelfs met alle bovengenoemde positieve en belangrijke stappen die we zullen nemen, zijn we ons ervan bewust dat we altijd meer kunnen doen. We hebben het milieu centraal gesteld in onze strategie en plannen voor de toekomst en hoewel er nog veel werk te verzetten valt, hopen we dat jij ons hierbij zult steunen. Ondertussen blijven we toegewijd aan het leveren van producten die een positieve impact hebben op niet alleen onze klanten, maar ook op de kwetsbare natuur waarin onze producten pas echt tot leven komen.