Veilig winkelen - ISIS & IDIS keurmerk

ISIS - veilig online winkelen

ISIS - veilig online winkelen

Wanneer u als consument bij een met het ISIS-keurmerk geaccrediteerde online winkel winkelt, heeft u recht op:

 • Heldere en overzichtelijke informatie voordat u uw bestelling plaatst.
 • Tijdige berichtgeving over beperkte voorraden en algemene voorwaarden die op u van toepassing zijn.
 • Een helder en volledig overzicht van de kosten die in rekening gebracht zullen worden wanneer u een bestelling plaatst.
 • Toegang tot uw besteloverzicht.
 • Tijdige aflevering van uw bestelling, zoals op de website bij het desbetreffende product aangegeven wordt.
 • Bestelde producten die in nieuwstaat bij u aankomen.
 • Het annuleren van (delen van) uw bestelling.
 • Een klantvriendelijk en duidelijk retourbeleid.

Wiggle voldoet aan alle voorwaarden van het ISIS-keurmerk. U kunt er als klant zeker van zijn u veilig bij Wiggle kunt winkelen.

IDIS - veilig online winkelen

IDIS - veilig online winkelen

Wanneer u als consument bij een met het IDIS-keurmerk geaccrediteerde online winkel winkelt, heeft u recht op:

 • Heldere en overzichtelijke informatie voordat u uw bestelling plaatst.
 • Klantvriendelijke en betrouwbare levering van uw bestelling.
 • Tijdige berichtgeving over beperkte voorraden, leveringen en verdere algemene voorwaarden die op u van toepassing zijn.
 • Heldere en volledige instructies.
 • Toegang tot uw besteloverzicht.
 • Tijdige aflevering van uw bestelling, zoals op de website bij het desbetreffende product aangegeven wordt.
 • Bestelde producten die in nieuwstaat bij u aankomen.
 • Een klantvriendelijk en duidelijk retourbeleid, waarin duidelijk aangegeven wordt welke en onder welke omstandigheden u artikelen terug kunt sturen.
 • Persoonlijk contact wanneer uw bestelling niet binnen de beloofde tijd geleverd wordt. De klantenservice dient u altijd verder te helpen.

Wiggle voldoet aan alle voorwaarden van het IDIS-keurmerk. U kunt er als klant zeker van zijn u veilig bij Wiggle kunt winkelen.

Veilig winkelen

Veilig winkelen

Wat wij u toezeggen

We hebben altijd gezegd dat wij het soort online winkel willen zijn waarmee we zelf als klant in zee zouden willen gaan. Wij nemen uw veiligheid en de bescherming van uw persoonsgegevens daarom zeer ernstig. Wij zijn onze klanten dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat zij in ons stellen.

Onze huidige beschermingsmaatregelen zijn zeer compleet en voorbeeldig. Wij maken gebruik van de modernste en nieuwste beveiligingstechnieken. Deze worden constant geüpdatet zodat we tegen nieuwe bedreigingen beschermd zijn.

Wanneer u met uw credit- of debitkaart betaalt, worden uw kaartgegevens gecodeerd op ons systeem opgeslagen. U ondervindt hier als klant niet alleen in de toekomst voordeel van, maar dit betekent ook dat wij de kosten voor uw bestelling pas in rekening brengen zodra de artikelen bij ons de deur uit gaan (dit kan ook goed van pas komen bij eventuele nabestellingen). Bovendien kunnen we in het geval van een retourzending de vergoeding zo snel mogelijk op uw rekening storten.

De maatregelen die wij treffen

Wij hebben verschillende maatregelen op onze website getroffen om er voor te zorgen dat u zo veilig en plezierig mogelijk bij ons kunt winkelen. Wanneer u ons persoonlijke gegevens verstrekt, wordt de verbinding tussen uw computer en onze service gecodeerd volgens de SSL - 128 bits (industrie-)standaard, een versleuteling van bankkwaliteit.

Voordat uw gegevens definitief op onze beveiligde server (als het ware omgeven en dus beschermd door de firewall) worden opgeslagen, zullen ze verder gecodeerd worden. Uw gegevens worden niet in leesbaar formaat opgeslagen.

Wanneer u ons betaalt voor uw bestelling zal de computer automatisch verbinding maken met uw gegevens op de door een firewall beschermde server. Onze medewerkers hebben geen inzicht of toegang tot uw gegevens.

Aarzelt u nog steeds en voelt u zich ongemakkelijk bij het idee dat u uw betaalgegevens op onze beveiligde server opgeslagen worden, dan kunt u er ook altijd voor kiezen om via WorldPay of PayPal te betalen. In beide gevallen krijgen wij alleen van deze tussenpersonen te horen of uw betaling succesvol was of niet. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de pagina over de beschikbare betaalmogelijkheden.

Wat kan ik verder nog doen?

De meeste online transacties worden veilig en met succes afgerond. U kunt echter zelf nog extra maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat u op het internet maximaal beschermd bent. In feite doet iedereen die open internet gebruikt er goed aan om de volgende maatregelen te nemen:

Het is ontzettend belangrijk dat u uw computer up-to-date houdt en een goed antivirusprogramma en antispyware gebruikt. In negen van de tien gevallen vormt de computer van de consument namelijk de zwakke schakel.

Het kan voorkomen dat u door een medewerker van Wiggle gebeld wordt over uw bestelling. U zult gevraagd worden om enkele gegevens te bevestigen als deel van een veiligheidscontrole. Wij hebben deze informatie nodig zodat uw bestelling naar wens snel bij u afgeleverd kan worden. Wiggle zal u echter nooit per telefoon of e-mail om uw wachtwoord of volledige creditkaartnummer vragen.

Wanneer u verdachte e-mails ontvangt waarin naar beveiligde informatie gevraagd wordt, verzoeken wij u dringend niet op deze berichten in te gaan en ons direct op de hoogte te brengen. Vermoed u dat er valse e-mails van Wiggle in omloop zijn, stuur de desbetreffende e-mail en het onderwerp dan direct door naar info@wiggle.nl.

Zorg er altijd voor dat u zich afmeldt wanneer u op een openbare computer winkelt (zoals bijvoorbeeld in de bieb of een internetcafé).

Bescherm uw identiteit en uw privacy

Voorkom identiteitsdiefstal door een up-to-date web browser en een goed spamfilter te gebruiken.

Stel altijd goede en veilige wachtwoorden in.

Hou wachtwoorden geheim. Iedereen die uw wachtwoord weet, heeft namelijk toegang tot uw account. Schrijf uw wachtwoord ook niet op maar kies een combinatie van ten minste 10 tekens die u makkelijk kunt onthouden. Stel aan de andere kant niet een overduidelijk wachtwoord in zoals uw (achter-)naam, geboortedatum, de naam van uw partner en dergelijke. Verander uw wachtwoord ook regelmatig en gebruik verschillende wachtwoorden voor de websites waarop u een account heeft aangemaakt.

De volgende website geeft u nog meer informatie over de maatregelen die u zelf kunt treffen ter bescherming van uw identiteit en privacy: http://www.getsafeonline.org

Beveiligde webpagina’s

Controleer of de webpagina beveiligd is wanneer u uw persoonsgegevens invoert. Dit kunt u zien aan https:// in de adresbalk bovenaan, of controleer of u het slotje ziet.

Fraudebestrijding bij Wiggle

Fraudebestrijding bij Wiggle

Bij Wiggle worden uw kaartgegevens altijd veilig opgeslagen. Wanneer u een bestelling bij Wiggle plaatst, worden uw gegevens gecodeerd met het VeriSign Extended Validation (EV) certificaat. Dit is het veiligste digitale certificaat dat er is, zodat u er van verzekerd kunt zijn dat de gegevens die u op de website invoert niet door een derde partij onderschept en misbruikt kunnen worden. De betaalgegevens die in ons systeem opgeslagen worden na het plaatsen van een bestelling, worden gecodeerd volgens dezelfde (industrie-)standaard of versleuteling die door de Amerikaanse regering gebruikt wordt (AES).

Onze medewerkers hebben geen inzicht of toegang tot uw volledige gegevens, zij kunnen alleen de laatste 4 cijfers van uw kaartnummer zien.

Onze website wordt regelmatig gecontroleerd door een officieel erkend scanbedrijf onder het Visa/Mastercard PCI-DSS veiligheidscertificaat (onafhankelijke audits worden door gecertificeerde instellingen of NoBo’s uitgevoerd). Dit keurmerk is ontwikkeld door 's werelds grootste aanbieders van betaalkaarten ter bescherming van gevoelige, persoonlijke gegevens die gekoppeld zijn aan de betaalkaarten. De PCI DSS-norm is daarmee één van de belangrijkste standaarden van vandaag.

Aarzelt u nog steeds en voelt u zich ongemakkelijk bij het idee dat u uw betaalgegevens op onze beveiligde server opgeslagen worden, dan kunt u er ook altijd voor kiezen om via WorldPay of PayPal te betalen. In beide gevallen krijgen wij alleen van deze tussenpersonen te horen of uw betaling succesvol was of niet.

Heeft u verder nog vragen, aarzel dan niet om contact met Wiggle op te nemen.