Klantenservice

Levering van fietsen en frames

Frames

Frames

Wij versturen frames naar Nederland en België, maar helaas komen daar vanwege hun omvang extra kosten bij kijken. Vanzelfsprekend proberen wij deze kosten zo laag mogelijk te houden, zodat u toch voordelig bij ons uit bent.

Uw frame online volgen

Wij versturen frames en fietsen altijd met track & trace. Wilt u graag weten waar uw pakket zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat uw bestelling aankomt, klik dan op het track & trace nummer in de e-mail die u ter bevestiging van uw bestelling heeft ontvangen. Uw frame wordt verstuurd met DHL.

Tolerantie frame

Uw aandacht alstublieft: het frame mag met een tolerantie van 5 mm vanaf de middenlijn van het frame afwijken.

Is uw frame niet perfect uitgelijnd, maar valt de afwijking binnen deze tolerantie, dan voldoet uw frame aan de geaccepteerde normen.

Verzendkosten

Ga voor de verzendkosten van een frame naar het door u geselecteerde land van bestemming naar onze prijslijst. Wij raden u aan om deze tabel te raadplegen voordat u een bestelling plaatst.

Fietsen

Fietsen

Fietsen die naar Nederland of België worden verzonden, worden rijklaar gemaakt door onze mecaniciens en op veiligheid gecontroleerd voordat ze weer gedemonteerd en in een of twee dozen klaar worden gezet voor verzending. De fiets wordt of in een geheel verzonden of het frame wordt in een doos gestopt en de wielen in de andere. Wanneer de fiets in twee delen wordt verzonden, zullen beide dozen gezamenlijk worden verzonden.

Wanneer u uw fiets binnenkrijgt, is enige montage van uw fiets vereist. Hiervoor worden gereedschap en volledige, uitgebreide instructies meegeleverd. Voor meer informatie over wat u moet doen wanneer u uw fiets ontvangt, verwijzen wij u graag door naar het document instructies bij ontvangst fiets.

Montage van de remmen

Wij raden onze klanten aan om bij het plaatsen van hun bestelling duidelijk aan te geven hoe zij de remmen op hun nieuwe fiets gemonteerd wensen te hebben. De standaardprocedure in het Verenigd Koninkrijk is om de voorrem aan de rechterkant van de fiets te monteren en de bediening van de achterrem wordt links bevestigd. Wanneer u geen instructies bij uw bestelling opschrijft, loopt de verwerking en levering van uw bestelling vertraging op. In dit geval moeten wij namelijk per telefoon of e-mail contact met u opnemen en om bevestiging van de gewenste montage van uw fiets vragen.

Uw fiets online volgen

Wij versturen frames en fietsen altijd met track & trace. Wilt u graag weten waar uw pakket zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat uw fiets aankomt, klik dan op het track & trace nummer in de e-mail die u ter bevestiging van uw bestelling heeft ontvangen. Uw fiets wordt verzonden via DHL.

Verzendkosten

Fietsen worden momenteel gratis verzonden.

CyTech – gediplomeerde mecaniciens

CyTech – gediplomeerde mecaniciens

Elke fiets wordt bij Wiggle volledig in elkaar gezet en op veiligheid gecontroleerd. Deze controle wordt door een gediplomeerde mecanicien uitgevoerd. Al onze mecaniciens hebben het zogenaamde Cytech certificaat behaald, Cytech vormt de enige, officieel erkende trainingscursus voor mecaniciens. Deze kwalificatie is ontwikkeld en word nog steeds overzien door de vereniging van fietshandelaren (Association of Cycle Traders). De opleiding maakt de mecaniciens zeer bekwaam op het gebied van verschillende fietsdisciplines. Alle toetsen en examens worden door professionele medewerkers overzien. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw fiets bij onze mecaniciens in veilige handen is.

Getest

Getest

Zodra uw nieuwe fiets rijklaar is gemaakt, maakt de mecanicien er een kort proefritje in het magazijn op, zodat ze zeker weten dat alles naar behoren werkt. Deze laatste controle minimaliseert de kans op eventuele problemen wanneer u voor het eerst op uw fiets stapt.

Verzending van uw fiets

De verzending van uw fiets

Zodra de controle is afgerond, pakken wij uw fiets veilig in zodat deze naar u opgestuurd kan worden. Wanneer de fiets bij u aankomt, is enige montage vereist. Uitgebreide instructies en het benodigde gereedschap worden in de doos bijgesloten.

Mocht blijken dat uw fiets onderweg beschadigd is, dan dient u hiervan binnen 48 uur na aankomst melding te maken. Neem contact met ons op via het contactformulier onder vermelding van uw bestelgegevens. Voeg een foto toe waarop de schade aan uw fiets duidelijk te zien is.

Voorradige fietsen worden meestal binnen 2-6 werkdagen in elkaar gezet en verzonden. De levering duurt vervolgens ongeveer 3 werkdagen (ma-vr). U moet tekenen voor ontvangst.

Let op: wij raden onze klanten aan om bij het plaatsen van hun bestelling duidelijk aan te geven hoe zij de remmen op hun nieuwe fiets gemonteerd wensen te hebben. Het is in het Verenigd Koninkrijk gebruikelijk om de greep voor de voorrem aan de rechterkant van de fiets te monteren en de bediening van de achterrem wordt links bevestigd.

Wanneer u geen instructies bij uw bestelling levert kan de verwerking en levering van uw bestelling vertraging op lopen. Wij moeten dan namelijk per telefoon of e-mail contact met u opnemen om na te vragen wat wij moeten doen.

Terug naar boven