Klantenservice

Levering van fietsen en frames

Frames

Internationale levering van frames

Wat kost de verzending?

Wij verzenden frames naar landen overal ter wereld, maar helaas kunnen we dankzij het formaat frames niet laten meetellen voor het minimumbedrag voor gratis verzending en moeten we verzendkosten heffen.

Hoe lang duurt het?

Frames hebben een verwachte verzendtijd van 7 tot 10 werkdagen, aangezien de frames stevig moeten worden verpakt en moeten worden gecontroleerd door onze ervaren fietsenmakers voordat ze worden verzonden. Gedurende erg drukke periodes kan deze tijd variëren maar ons team fietsenmakers zal proberen je bestelling zo snel mogelijk te verwerken.

Wie bezorgt?

Wij verzenden frames normaal gesproken via P2P. De voortgang van alle internationaal verzonden fietsen kun je online bijhouden door op de link in de bevestigingsemail van je bestelling te klikken.

Tolerantie van frames

Opmerking: het frame mag met een tolerantie van 5 mm vanaf de middenlijn van het frame afwijken. Is het frame niet perfect uitgelijnd, maar valt de afwijking binnen deze tolerantie, dan voldoet het frame aan de geaccepteerde normen.

Exportvertragingen

Houd er rekening mee dat bestellingen met een waarde hoger dan £873 misschien extra controles door de douane moeten ondergaan bij het verlaten van het Verenigd Koninkrijk.

Wij verwachten in dit geval een kleine vertraging terwijl deze extra controles worden uitgevoerd. Helaas hebben we geen invloed op de hoeveelheid vertraging, aangezien deze afhankelijk is van welke controles worden uitgevoerd.

Internationale levering van fietsen

Internationale levering van fietsen

Fietsen die internationaal (buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland) worden verzonden, worden geheel gemonteerd en gecontroleerd op veiligheid voordat ze worden gedemonteerd en in een enkele doos worden verpakt, klaar voor verzending.

Het kan voorkomen dat een fiets in twee dozen wordt verpakt: één voor het frame en één voor de wielen. De beide dozen worden tegelijkertijd verzonden.

Je zult een deel van de fiets moeten monteren, maar alle benodigde gereedschap en instructies worden meegeleverd. Zie voor meer informatie over wat je moet doen nadat je je fiets hebt ontvangen deze handleiding (in het Engels).

Opmerking: Bestellingen die bestaan uit een fiets en andere producten zullen worden gesplitst in twee bestellingen en worden vanuit twee verschillende locaties verzonden. De fiets wordt verzonden vanuit onze werkplaats in Noord-Ierland en de overige producten worden verstuurd vanuit ons magazijn in het Verenigd Koninkrijk. Klanten ontvangen twee bevestigingse-mails met details en een verwachte bezorgdatum voor die bestelling.

Remmen

Klanten dienen aan te geven bij hun bestelling wat hun voorkeur is voor de opstelling van hun remmen. In het Verenigd Koninkrijk worden fietsen verzonden met de remhendel voor de voorrem aan de rechterkant van het stuur en de remhendel voor de achterrem aan de linkerkant.

Als je geen voorkeur opgeeft, zullen we telefonisch contact met je opnemen en dit kan voor een vertraging zorgen.

Wat kost de verzending?

Wij verzenden fietsen naar landen overal ter wereld, maar helaas kunnen we dankzij het formaat fietsen niet laten meetellen voor het minimumbedrag voor gratis verzending en moeten we verzendkosten heffen.

Hoe lang duurt het?

Wij verzenden fietsen normaal gesproken via P2P. De voortgang van alle internationaal verzonden fietsen kun je online bijhouden door op de link in de bevestigingsemail van je bestelling te klikken.

Exportvertragingen

Houd er rekening mee dat bestellingen met een waarde hoger dan £873 misschien extra controles door de douane moeten ondergaan bij het verlaten van het Verenigd Koninkrijk.

Wij verwachten in dit geval een kleine vertraging terwijl deze extra controles worden uitgevoerd. Helaas hebben we geen invloed op de hoeveelheid vertraging, aangezien deze afhankelijk is van welke controles worden uitgevoerd.

CyTech – gediplomeerde mecaniciens

CyTech – gediplomeerde mecaniciens

Elke fiets wordt bij Wiggle volledig in elkaar gezet en op veiligheid gecontroleerd door een van onze gediplomeerde Cytech mecaniciens. Cytech is een trainingscursus voor mecaniciens opgezet en overzien door de vereniging van fietshandelaren (Association of Cycle Traders).

De Cytech opleiding maakt de mecaniciens zeer bekwaam op het gebied van verschillende fietsdisciplines. Alle toetsen en examens worden door professionele medewerkers overzien. Zo kun je er zeker van zijn dat je fiets bij onze mecaniciens in veilige handen is.

  • We zetten elke fiets volledig in elkaar, met uitzondering van BMX fietsen en loopfietsen waar nog een paar eenvoudige handelingen voor moeten worden verricht voor je ze kunt gebruiken. Er wordt een handleiding meegeleverd met instructies hoe deze handelingen te verrichten.

Verzending van uw fiets

De verzending van je fiets

Zodra de controle is afgerond, pakken wij je fiets veilig in zodat deze naar je opgestuurd kan worden. Wanneer de fiets bij jou aankomt, is enige montage vereist. Uitgebreide instructies en het benodigde gereedschap worden in de doos bijgesloten.

Mocht blijken dat je fiets onderweg beschadigd is, dan dien je hiervan binnen 48 uur na aankomst melding te maken. Neem contact met ons op via het contactformulier onder vermelding van je bestelgegevens. Voeg een foto toe waarop de schade aan je fiets duidelijk te zien is.

Voorradige fietsen worden meestal binnen 7 - 10 werkdagen in elkaar gezet en verzonden. De levering duurt vervolgens ongeveer 3 werkdagen (ma-vr). Je moet tekenen voor ontvangst.

Let op: wij raden onze klanten aan om bij het plaatsen van hun bestelling duidelijk aan te geven hoe zij de remmen op hun nieuwe fiets gemonteerd wensen te hebben. Het is in het Verenigd Koninkrijk gebruikelijk om de greep voor de voorrem aan de rechterkant van de fiets te monteren en de bediening van de achterrem wordt links bevestigd.

Wanneer je geen instructies bij je bestelling levert kan de verwerking en levering van je bestelling vertraging oplopen. Wij moeten dan namelijk per telefoon of e-mail contact met jou opnemen om na te vragen wat wij moeten doen.

Terug naar boven