Klantenservice

Over ons

Onze ontstaansgeschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van Wiggle

Wiggles stamboom

Wiggle begon als een kleine fietswinkel met de naam ‘Butler Cycles’ in Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk.

Mitch Dall, de oprichter van Wiggle, kocht de winkel in 1995; de winkel bestond toen al meer dan 50 jaar. Na de koop verhuisde de winkel, maar bleef wel fietsen verkopen. De naam werd veranderd in ‘Bikes @ Butlers’ om te benadrukken dat ze toekomst zagen in online handel.

‘Wiggle’ ging officieel van start op 28 mei 1999, na investeringen van Mitch Dall en Harvey Jones, de oprichters. Harvey was enthousiast over het internet, en wilde een bedrijf oprichten met een sterke aanwezigheid online.

“Ik kan me nog goed herinneren dat we rond kerst 2001 in totaal 100 bestellingen op een dag hadden verwerkt. Dat was toen een nieuw record!” – Barbara Tatford, Wiggle grootboek coördinator

In 2002 werd een grotere locatie in Portsmouth gevonden. Dit was een kans voor het jonge en veelbelovende sportbedrijf om de vleugels uit te slaan.

Wiggle bleef indrukwekkend snel groeien, en voegde per week een nieuw merk toe om aan de toenemende vraag van klanten te kunnen voldoen.

“Ik weet nog dat ik de eerste medewerker was die erin slaagde om op 1 dag 100 bestellingen te verwerken.“ – Bradley Nolan, afdelingsmanager Verwerking en retour.

Mitch Dall verkocht zijn aandelen in Wiggle in april van 2009 aan het managementteam en aan ISIS Equity Partners, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat al in 2006 in Wiggle had geïnvesteerd.

In september van 2009 werd Humphrey Cobbold de nieuwe algemeen directeur.

“Mijn eerste groepsrit met de Garmin-Slipstream ploeg, dat had ik elke dag wel willen doen” –Humphrey Cobbold, algemeen directeur Wiggle.

Begin 2011 werd in het levendige Borough Market in Londen een nieuw kantoor geopend voor IT en Wiggles eigen merken. Er werden twee nieuwe magazijnen aangeschaft om meer producten op te kunnen slaan en dezelfde eersteklas service aan klanten te kunnen blijven leveren. Het ging Wiggle steeds meer voor de wind.

In december van 2011 werd Wiggle verkocht aan Bridgepoint, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat was gespecialiseerd in het investeren in bedrijven uit het middensegment van de online markt. Dit stelde Wiggle in staat hun doelen na te streven: de lat steeds hoger leggen en geweldige service blijven leveren.

De investering stelde Wiggle in staat om in 2012 elf nieuwe websites te lanceren voor klanten in het buitenland.

In 2013 werd Stefan Barden de nieuwe algemeen directeur. In 2015 verhuisde het magazijn van Portsmouth naar een grotere locatie in Wolverhampton. Het kantoor verhuisde naar 1000 Lakeside in Portsmouth.

In februari van 2016 werd de fusie van Wiggle en Chain Reaction Cycles aangekondigd. Dit was een samengaan van de twee grootste bedrijven in de online verkoop van fietsen in het Verenigd Koninkrijk. De Wiggle-CRC groep werd in juli van 2016 opgericht nadat de mededingingsautoriteit de fusie had goedgekeurd.

In februari van 2017 werd Will Kernan de nieuwe algemeen directeur van Wiggle-CRC. Kernan was voorheen de algemeen directeur van The White Company en daarvoor de uitvoerend directeur van New Look.

Wiggle blijft een eigen merk met eigen website los van Chain Reaction Cycles, ondanks dat de twee bedrijven op het gebied van voorraad en financiën zijn samengegaan. De gecombineerde Wiggle CRC groep genereert op jaarbasis een omzet van meer dan £400 miljoen.

Wiggles bedrijfscultuur

De Wiggle CRC Group heeft nu meer dan 1000 mensen in dienst, verdeeld over kantoren in Portsmouth en Belfast.

Vanaf het begin heeft Wiggle altijd gepassioneerde en toegewijde werknemers in dienst genomen. Mensen met hart voor de sport waar ze mee werken.

Er vinden regelmatig ritten, hardlooprondes en andere activiteiten in de buitenlucht plaats voor het enthousiaste personeel van Wiggle.

De medewerkers van Wiggle zijn er trots op dat ze zelf de producten die we verkopen, kunnen gebruiken, testen en ontwikkelen. Zo zorgt Wiggle ervoor dat ze altijd het beste kunnen leveren aan hun klanten.

Evenementen en sponsoring

Sinds 2005 heeft Wiggle een wereldwijd netwerk opgezet van evenementen die het steunt.. Dit is uitgegroeid van een handjevol lokale ritten tot meer dan 100 fiets- en hardloopevenementen en zelfs races op een hindernisbaan.

In 2013 werd Wiggle de hoofdsponsor van een professioneel UCI damesteam, Wiggle Honda (nu Wiggle High5 Pro Cycling). Middels deze sponsoring toont het bedrijf hun toewijding aan sport in het algemeen en hun steun aan vrouwelijke atleten in het bijzonder.

Onze missie

Onze missie

Als medeliefhebbers van sport, medegebruikers van het internet en hardwerkende teamgenoten bij Wiggle doen wij ons best om het de klanten naar de zin te maken. De meeste van onze medewerkers zijn helemaal gek van fietsen en alles wat daar bij komt kijken. Dit blijkt ook wel uit onze enthousiaste, goedgeïnformeerde klantenservice en onze grote aandacht voor detail. Vooral wanneer u technische vragen heeft en de lat op technisch fietsgebied hoog legt, zult u merken dat wij u prima van dienst kunnen zijn. Wanneer we bijvoorbeeld fietsen van merken als dhb, Verenti en Felt fietsen verkopen, onderhandelen we direct met de fabrikant en zetten we de fietsen op onze eigen werkvloer volgens de wensen van de consument in elkaar.

Sportactiviteiten buitenshuis brengen mensen samen en geven een gevoel van saamhorigheid en vervulling in het leven. Wiggle heeft zich dan ook tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de mogelijkheid te bieden om zich te verdiepen in de fietssport en de triatlon – omdat iedereen van de bovengenoemde voordelen zou moeten kunnen genieten in het leven!

Wij willen het soort online winkel zijn waarmee we zelf als klant in zee zouden gaan. Wij proberen ons daarom voortdurend in onze klanten te verplaatsen en doen ons best om het u naar de zin te maken.

Aan Wiggle toegekende prijzen

Aan Wiggle toegekende prijzen

Bij Wiggle gaan we graag een stapje verder voor onze klanten. Deze inzet is de afgelopen jaren niet alleen door onze klanten beloond, maar heeft ons ook respect en bewondering geoogst in de fietswereld.

Passie, prestatie en perfectie hebben ons de volgende prijzen opgeleverd:

Overzicht van prijzen:

2018

2017

  • Runners World - Personal Best Awards & Best Retailer 2017
  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year & Tri Retailer of the year

2016

  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year

2015

  • Which - No. 1 Which Leisure Online Retailer
  • 220 Triathlon - Online Retailer of the year
  • Total Women’s Cycling - Online Retailer of the year & Clothing brand of the year (dhb)
  • The Running Awards - Online Retailer of the year

2014

  • 220 Triathlon Awards - Online Retailer of the Year
  • Total Women’s Cycling - Clothing brand of the year (dhb); Bike shop of the year & (Wiggle); Women’s cycle team of year (Wiggle Honda) & Online Retailer of the Year

 

Andere mooie prijzen uit voorgaande jaren

BikeBiz online retailer of the year 2010, 2011, 2012

The News Business Excellence Awards, 2012

Golden Chariot Ecommerce Award 2012

Product Innovation title – Oracle Retail Awards 2011

220 Triathlon Awards 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

Hitwise number 1 award for ‘Sports – Cycling’ January – June 2010

Hitwise Top 10 Award for ‘Sports and Fitness Industry’ January – June 2010

IMRG Hitwise Hot Shop List Winner Top 100 May 2009

Hitwise Top 10 Award – ‘Sports & Fitness’ 2009

Terug naar boven