Klantenservice

Over Wiggle

Onze ontstaansgeschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van Wiggle

Wiggles stamboom

In 1920 werd in Portsmouth een kleine, onafhankelijke fietswinkel met de naam Butler Cycles geopend. De winkel lag aan Highland Road en werd draaiende gehouden door een handjevol personeel. Butler Cycles werd opgemerkt door Mitch Dahl, die later besloot om de winkel over te nemen, onder voorwaarde dat men in de komende vijf jaar fietsen en fietsartikelen zou blijven verkopen. Butler Cycles verhuisde naar Hayling Avenue in Portsmouth en veranderde zijn naam in ‘Bikes @ Butlers’ om te benadrukken dat ze toekomst zagen in online handel.

Het ontstaan van een bedrijf

Wiggle ging officieel van start op 28 mei 1999. Mitch investeerde een kleine £2000 pond in het nieuwe bedrijf, samen met zijn nieuwe zakenpartner Harvey Jones. Gedurende deze periode deed ‘Bikes @ Butlers’ het ook goed. De winkel verkocht fietsen in de zaak en andere artikelen via landelijke postoderbedrijven. Harvey was enthousiast over de toen nog niet ontgonnen markt van online handel. ‘Ik kan me nog goed herinneren dat we rond Kerst 2001 in totaal 100 bestellingen op een dag hadden verwerkt. Dat was toen een nieuw record.’ - Barbara Tatford – Wiggle grootboek coördinator.

Wiggle ontstond in de kleine en bescheiden, lege kamer aan de achterkant van ‘Bikes @ Butlers’. Mick en Harvey besloten om enkele van de producten die ze in de winkel verkochten op de website te zetten. Daarnaast sprongen ze ook in op de online vraag naar condooms en eclipsbrilletjes – ze boden alles op de website aan waar vraag naar was. In 2000 namen de verkoopaantallen gestaag toe. Mitch en Harvey moesten hun plannen met de website grondig herzien omdat de webwinkel zulke grote vormen aannam. Ze besloten na lang overleg dat de meest logische stap bestond uit het verder ontwikkelen van de website in een online sportwinkel, aangezien de verkoopaantallen die kant op stuurden. In 2002 werd er een groter kavel aan Jackson Close in Portsmouth gekocht om hun jonge en veelbelovende website de kans te bieden zijn vleugels uit te slaan.

Wiggles uitbreiding

Wiggle bleef indrukwekkend snel groeien. De webwinkel moest elke week producten van een nieuw merk op de site zetten om aan de grote en groeiende vraag van hun klanten te voldoen. ‘Ik weet nog dat ik de eerste medewerker was die er in slaagde om op 1 dag 100 bestellingen te verwerken’ – Bradley Nolan – afdelingsmanager Verwerking & Retour.

Mitch Dahl verkocht zijn aandelen in Wiggle in 2009 aan het managementteam en ISIS Equity Partners, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat in 2006 al in Wiggle had geïnvesteerd.

Humphrey Cobbold, algemeen directeur van Wiggle van 2009 tot 2013, herinnert zich zijn eerste week nog goed, deze bestond namelijk onder andere uit een memorabele rit met de Garmin-Slipstream ploeg. ‘Mijn eerste groepsrit met de Garmin-Slipstream ploeg, dat had ik elke dag wel willen doen’ – Humphrey Cobbold – algemeen directeur Wiggle, 2009-2013.

Wiggle bleef zich verder uitbreiden. Er werd een nieuw kantoor in London gekocht waar het IT team gevestigd is en Wiggles eigen merken werden begin 2011 op de levendige Borough Market in London gelanceerd. Er werden twee nieuwe magazijnen gekocht, zodat er meer producten ingekocht konden worden en de klanten van Wiggle uit een steeds beter aanbod konden kiezen. Daarnaast worden fietsen nog steeds op veiligheid en kwaliteit getest door de monteurs, zodat ze echt Ready2Ride zijn voor de klant.

In december 2011 werd Wiggle verkocht aan Private Equity Bridgepoint, opnieuw een niet-beursgenoteerd bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het investeren in bedrijven die tot het middensegment van de online markt behoren. Dit bedrijf helpt Wiggle om hun service en aanbod constant te verbeteren, de lat steeds hoger voor zichzelf te leggen. Zo lanceerde het bedrijf in 2012 10 onafhankelijke, professioneel vertaalde websites voor hun internationale klanten.

Wiggle benoemt Stefan Barden tot nieuwe CEO

Stefan Barden, triatleet en deelnemer aan de Iron Man, sloot zich in 2013 aan bij het Wiggle team. Stefan heeft ervaring in het leiden van hoogstaande bedrijven en kijkt er naar uit om van deze sportwinkel een toonaangevende online retailer te maken.

Team Wiggle

De mensen bij Wiggle zijn vanaf het nederige begin van de winkel, toen er een handjevol medewerkers voor het bedrijf werkte, tot vandaag de dag, nu de webwinkel meer dan 350 werknemers heeft, een gedreven groep mensen die hun gekozen sport met veel plezier en inzet beoefenen. De met posters behangen muren en bureaubladen van hun computers spreken boekdelen... Er worden met regelmaat groepsritten, hardlooprondes en bezoeken aan het zwembad georganiseerd, sommige van deze ‘evenementen’ zijn zeer professioneel en wedstrijdgericht, andere medewerkers beoefenen hun sport om fit te blijven en van elkaars gezelschap te genieten. Wij geloven dat dit de best mogelijke manier is om met elkaar om te gaan en daarnaast kunnen er zo ook nieuwe producten getest worden!

Evenementen en sponsoring

In 2005 zette Wiggle een netwerk van internationale evenementen op en begon men met het sponsoren van bestaande evenementen. Dat eerste jaar sponsorde Wiggle drie evenementen, dit jaar zijn het 96 grote evenementen. Dat laat zich in ongeveer 2 evenementen per week vertalen. Een andere memorabele gebeurtenis was de helikopterstunt in Australië, men had het weken later in Sydney nog over Wiggle! In 2013 werd Wiggle de hoofdsponsor van de UCI damesploeg Wiggle Honda. Al deze evenementen en sponsoracties getuigen van Wiggles toewijding aan (dames)sport. Dankzij de sponsoring van de Wiggle Honda ploeg kan Wiggle het privélabel dhb verder ontwikkelen. Er bestaat immers geen betere feedback dan die van profwielrenners. Het merk dhb dankt zijn naam trouwens aan zijn drie oprichters Mitch Dahl, Harvey Jones en Paul Bolwell (voormalig directeur merchandising bij Wiggle).

Wilt u deelnemen aan een evenement, ga dan naar onze pagina evenementen bij Wiggle.

Overzicht van gewonnen prijzen 2004-2013

 • BikeBiz online retailer of the year 2010, 2011, 2012
 • The News Business Excellence Awards, 2012
 • Golden Chariot Ecommerce Award 2012
 • Product Innovation title – Oracle Retail Awards 2011
 • 220 Triathlon Awards 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
 • Hitwise number 1 award for ‘Sports – Cycling’ januari– juni 2010
 • Hitwise Top 10 Award for ‘Sports and Fitness Industry’ januari– juni 2010
 • IMRG Hitwise Hot Shop List Winner Top 100 mei 2009
 • Hitwise Top 10 Award – ‘Sports & Fitness’ 2009

Onze missie

Onze missie

Als medeliefhebbers van sport, medegebruikers van het internet en hardwerkende teamgenoten bij Wiggle doen wij ons best om het de klanten naar de zin te maken. De meeste van onze medewerkers zijn helemaal gek van fietsen en alles wat daar bij komt kijken. Dit blijkt ook wel uit onze enthousiaste, goedgeïnformeerde klantenservice en onze grote aandacht voor detail. Vooral wanneer u technische vragen heeft en de lat op technisch fietsgebied hoog legt, zult u merken dat wij u prima van dienst kunnen zijn. Wanneer we bijvoorbeeld fietsen van merken als dhb, Verenti en Felt fietsen verkopen, onderhandelen we direct met de fabrikant en zetten we de fietsen op onze eigen werkvloer volgens de wensen van de consument in elkaar.

Sportactiviteiten buitenshuis brengen mensen samen en geven een gevoel van saamhorigheid en vervulling in het leven. Wiggle heeft zich dan ook tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de mogelijkheid te bieden om zich te verdiepen in de fietssport en de triatlon – omdat iedereen van de bovengenoemde voordelen zou moeten kunnen genieten in het leven!

Wij willen het soort online winkel zijn waarmee we zelf als klant in zee zouden gaan. Wij proberen ons daarom voortdurend in onze klanten te verplaatsen en doen ons best om het u naar de zin te maken.

Aan Wiggle toegekende prijzen

Aan Wiggle toegekende prijzen

Bij Wiggle gaan we graag een stapje verder voor onze klanten. Deze inzet is de afgelopen jaren niet alleen door onze klanten beloond, maar heeft ons ook respect en bewondering geoogst in de fietswereld.

Passie, prestatie en perfectie hebben ons de volgende prijzen opgeleverd:

Overzicht van prijzen:

 • 2014 - Total Women's Cycling - Online Retailer of the Year
 • 2013 - 220 Triathlon Awards
 • 2012 - IMRG E-Commerce Online Gold Award
 • 2012 - IMRG E-Commerce international e-tailer of the year award
 • 2012 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2012 - The News Business Excellence Awards
 • 2012 - Golden Chariot Ecommerce Award
 • 2011 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2011 - 220 Triathlon Awards
 • 2011 - Product Innovation title - Oracle Retail Awards
 • 2010 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2010 - 220 Triathlon Awards
 • 2010 - Hitwise number 1 award for 'Sports - Cycling' January - June
 • 2010 - Hitwise Top 10 Award for 'Sports and Fitness Industry' January - June
 • 2009 - BikeBiz online specialist retailer of the year
 • 2009 - IMRG Hitwise Hot Shop List Winner Top 100 May
 • 2009 - Hitwise Top 10 Award - 'Sports & Fitness'
 • 2009 - 220 Triathlon Awards
 • 2008 - 220 Triathlon Awards
 • 2007 - 220 Triathlon Awards
 • 2006 - 220 Triathlon Awards
 • 2005 - 220 Triathlon Awards
 • 2004 - 220 Triathlon Awards