resetten
Materiaal fietsframe
Materiaal frame

Frames worden van sterke, lichte en stijve materialen gemaakt voor een zo hoog mogelijke krachtoverdracht. Veelgebruikte materialen voor verschillende delen van het frame zijn aluminium, staal en carbonfiber.

Materiaal fietsvork
Materiaal fietsvorken

Vorken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, zoals staal, aluminium, carbonfiber, titanium, magnesium of een combinatie van deze materialen. Elk soort materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen die uw prestatievermogen ten goede komen.

Wielgrootte
Wielgrootte

Fietswielen komen in verschillende maten op de markt, van 12" wielen voor kleine kinderfietsjes tot 700c wielen voor racefietsen en de grote 29" wielen die je op 29-er mountainbikes kunt vinden. Grote wielen geven een groter contactoppervlak met de weg, waardoor grip en stabiliteit bij hoge snelheid toenemen. Kleinere wielen wegen vaak minder, komen eerder op snelheid en zijn wendbaarder dan hun grotere broers.

De indeling van wielmaten wordt bepaald door het land waar het type fiets waarop deze banden gezet werden het meest populair was. Het kan dus voorkomen dat er gebruik gemaakt wordt van dan het Engelse maatstelsel en dan weer het metrieke stelsel. Wiggle zet de internationale standaard aanduiding achter beide maten om eventuele verwarring bij het vergelijken van producten te voorkomen.

Frames
Fizik Cyrano R3 zadelpen
Sale
Fizik Cyrano R3 zadelpen
€ 79,36 BESPAAR 27%
(10)
Miche zadelpenklem
Miche zadelpenklem
€ 11,54 BESPAAR 10%
(20)
Deda metalen vulringen
Sale
Deda metalen vulringen
€ 0,96 BESPAAR 37%
(49)
Cinelli Vai XL zadelpen
Sale
Cinelli Vai XL zadelpen
€ 19,89 BESPAAR 44%
(35)
Chris King Inset  3 1 1/8
meer kleuren bekijken
Sale
Chris King Inset 3 1 1/8" - 1.5" Tapered Headset
€ 161,05 BESPAAR 21%
(4)