Continental

Continental

Met meer dan 100 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van fietsbanden is het merk Continental uniek binnen de bandenindustrie. Dit is tevens het enige Duitse bandenmerk dat zijn banden in Duitsland ontwikkeld. Men is zich ervan bewust dat dit hun ontwikkelingsteam en andere medewerkers inspireert om de producten van Continental constant te verbeteren. In het onderzoek- en ontwikkelingscentrum in Korbach worden constant nieuwe technologieën ontwikkeld, zoals het onoverwinnelijke Black Chili Compound en de ultieme Vectran™ Breaker antilekbescherming. Beide ontwikkelingen worden voor de hoogstaande wielersport gebruikt. Het ontwikkelen van hoogstaande technologieën vereist doordachte processen. Zo verzekert men zich van de best mogelijke kwaliteit en innovatie. Nieuw zijn ook de “ProTection” en ”RaceSport” technologieën voor MTB banden, ook met de hand gemaakt in Duitsland. Continental is tegelijkertijd ook afhankelijk van dialoog tussen het merk en professionele renners, fietsliefhebbers en sporters die elke dag op de fiets stappen.
Het resultaat zijn hoogstaande artikelen voor de topsport, denk aan de nieuwe ‘Podium TT’ of de revolutionaire downhillband ‘Der Kaiser’, maar ook banden voor dagelijks gebruik zoals banden voor e-bikes met EcoContact/EcoContact Plus.
Als globale marktspeler zorgt Contintental ervoor dat in de fabrieken in het buitenland dezelfde hoogstaande kwaliteit geproduceerd wordt als die in hun ontwikkelingscentrum in Duitsland wordt uitgedacht. Alle banden zien in Korbach voor het eerst het levenslicht en ondergaan strenge tests om de kwaliteit te garanderen.