Bont

Bont

Het merk Bont werd opgericht in 1975 toen Inze Bont, een recreatieve schaatser besloot om de achterkant van zijn leren schaatsen te vervangen door glasvezel. Dit moest meer steun bieden. Deze eenvoudige en toch innovatieve aanpak betekende het begin van een succesvol bedrijf dat 35 jaar later producten voor twee zeer wedstrijdgerichte sportdisciplines aan meer dan 56 landen verkoopt.
Bont was het eerste schoenmerk dat hoogstaande materialen voor commerciële doeleinden gebruikte, namelijk glasvezel in 1975, kevlar in 1986 en carbon in 1989. De filosofie van het merk kan samengevat worden met de woorden constante ontwikkeling. Bont geniet een uitstekende reputatie omdat ze producten van kwaliteit maken. Indertijd groeiden ze snel uit tot de grootste fabrikant van handgemaakte schaatsen ter wereld. Deze titel behoudt Bont tot de dag vandaag. Ook heeft het merk verschillende WK medailles op zijn naam staan.
Na herhaaldelijk aandringen werd in 2007 besloten om ook producten voor de fietsmarkt uit te brengen. In samenwerking met de beste atleten lanceerde Bont zijn eerste wielerschoenen in 2008. Dat jaar wonnen atleten met artikelen van Bont maar liefst 8 gouden medailles in de Olympische Spelen in Beijing.
De fietsafdeling van Bont is sinds 2008 sterk gegroeid. Ze bieden nu meer dan 12 verschillende modellen aan en dat zijn schoenen voor verschillende takken van de fietssport. Daarnaast kunnen niet alleen de elite, maar ook beginners in de wielersport en fietsliefhebbers bij Bont terecht.
Een toegewijd team bij Bont zorgt ervoor dat het merk maar blijft groeien. Er ligt grote nadruk op verbetering, en dat geldt voor het kleinste detail. U kunt grote dingen van Bont blijven verwachten.