Reset
Materiaal fietsvork
Materiaal fietsvorken

Vorken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, zoals staal, aluminium, carbonfiber, titanium, magnesium of een combinatie van deze materialen. Elk soort materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen die uw prestatievermogen ten goede komen.

Wielgrootte
Wielgrootte

Fietswielen komen in verschillende maten op de markt, van 12" wielen voor kleine kinderfietsjes tot 700c wielen voor racefietsen en de grote 29" wielen die je op 29-er mountainbikes kunt vinden. Grote wielen geven een groter contactoppervlak met de weg, waardoor grip en stabiliteit bij hoge snelheid toenemen. Kleinere wielen wegen vaak minder, komen eerder op snelheid en zijn wendbaarder dan hun grotere broers.

De indeling van wielmaten wordt bepaald door het land waar het type fiets waarop deze banden gezet werden het meest populair was. Het kan dus voorkomen dat er gebruik gemaakt wordt van dan het Engelse maatstelsel en dan weer het metrieke stelsel. Wiggle zet de internationale standaard aanduiding achter beide maten om eventuele verwarring bij het vergelijken van producten te voorkomen.

3T Weg / wielrennen Onderdelen
3T Arx II Pro stuurpen
3T Arx II Pro stuurpen
€ 42,89 27% korting
(46)
3T ZERO25 Team zadelpen
3T ZERO25 Team zadelpen
€ 120,46 44% korting
(1)
3T ZERO25 Pro zadelpen
3T ZERO25 Pro zadelpen
€ 83,63 45% korting
(0)
3T Apto Team stuurpen
3T Apto Team stuurpen
€ 88,39 15% korting
(0)
Terug naar boven